Griepvaccinatie

Griepvaccinatie en pneumokokkenvaccinatie op vrijdag 3 november tussen 14:00 uur en 18:00 uur

De uitnodigingen voor de jaarlijkse griepprik  en de nieuwe pneumokokkenvaccinatie worden begin oktober verstuurd naar alle patiënten die hier voor in aanmerkingen komen. Ontvangt u geen brief en bent u van mening dat u wel tot één van de risicopatiënten behoort neemt u dan alstublieft contact op met de praktijk.

De jaarlijkse griepprik beschermt tegen de ernstige gevolgen van griep (influenza).

Mensen van 60 jaar en ouder, en mensen van alle leeftijden met hart- en vaatziekten, longziekten, diabetes, nieraandoeningen en mensen met weinig afweer, lopen extra risico om ernstig ziek te worden door de griep. Als u behoort tot één van deze groepen komt u voor de griepprik in aanmerking.

U kunt de griepprik halen op:

Vrijdag 3 november tussen 14:00 uur en 18:00 uur

Plaats:
Gezondheidscentrum Buytenweg
Kentgensplein 26
2717 HS Zoetermeer

Wij verwachten bovenstaande dag een grote toeloop van patiënten, wilt u voor een vlotte afhandeling kleding aandoen waarbij de bovenarm makkelijk te ontbloten is?

Wilt u uw uitnodigingsbrief meenemen als u de griep- of pneumokokkenvaccinatie komt halen?

ZONDER BRIEF, KUNNEN WE U NIET VACCINEREN

De griepprik krijgt u gratis
U hoeft niet naar de apotheek te gaan.
Op bovengenoemde datum geven wij de griepprik. Alleen in uitzonderlijke situaties maken wij een andere afspraak.

Uitnodiging voor het eerst ontvangen?

Als u deze uitnodiging voor de eerste keer ontvangt, is voor u onderstaande informatie van belang.
De griepprik is voor mensen die extra risico lopen om ernstig ziek te worden door de griep. Als u de griepprik heeft gehad, is de kans dat u griep krijgt kleiner. Als u ondanks de griepprik toch de griep krijgt, wordt u minder ernstig ziek.
De prik moet u elk jaar opnieuw halen; de beste tijd is tussen half oktober en half november. De prik geeft soms een dag wat pijn in uw arm, maar u wordt er niet ziek van.

Voor meer informatie over de jaarlijkse griepprik, kunt u kijken op www.rivm.nl/griepprik.

Met vriendelijke groet,

Huisartsenpraktijk Wildeboer & Westerhof

Posted in Nieuws | Tagged , , , | Leave a comment

MijnGezondheid.net: 24 uur per dag, 7 dagen in de week online zorgtaken regelen

Regel uw zorg wanneer het u uitkomt.

Met MijnGezondheid.net kunt u 24 uur per dag, 7 dagen in de week online zorgtaken regelen bij uw huisarts of apotheek.

Met de app MedGemak wordt het gebruik van MijnGezondheid.net nog eenvoudiger.

U kunt zich zelf aanmelden via de volgende website:
https://home.mijngezondheid.net/aanmelden/

U kunt u dit ook bij de assistente of huisarts aangeven of het online aanvraagformulier invullen.

 

De volgende functionaliteiten zijn aanwezig:

Afspraken maken met uw huisarts

Maak online een afspraak met uw huisarts. Een afspraak maken kan 24 uur per dag; deze afspraak komt direct in de agenda van uw huisarts te staan. U kunt de afspraak toevoegen aan uw eigen agenda en via de mail een bevestiging en herinnering ontvangen.

Medicijnen bestellen

Bestel medicijnen op het moment dat het u uitkomt. Per geneesmiddel dat u gebruikt is er digitaal een informatiefolder beschikbaar. Print zelf eenvoudig een medicatieoverzicht uit voor als u op reis gaat of bijvoorbeeld naar een specialist moet.

Inzage medisch dossier

Via MijnGezondheid.net is het mogelijk om inzage in uw medisch dossier te verkrijgen. Het is mogelijk om inzicht te verkrijgen in onderstaande punten:

– Laboratoriumuitslagen (overzicht van metingen die uw zorgverlener met u heeft gedeeld)

– Lichamelijk onderzoek (de diagnostische waarden: bloeddruk, lengte en gewicht)

– Verslaglegging (per onderwerp de voorlopige conclusie en gemaakte afspraken (E&P regels)

– Overgevoeligheden en bijzonderheden

– Mijn documenten (in- en uitgaande correspondentie, bijvoorbeeld verwijsbrieven)

– Actueel medicatieoverzicht

 

Online vragen stellen

Stel online – via een beveiligde verbinding – een vraag aan uw huisarts of apotheker. Het is ook mogelijk om een bijlage mee te sturen. Zo hoeft u niet langs te gaan of te bellen. Ontvang vertrouwelijke berichten van uw apotheek of huisarts veilig in MijnGezondheid.net.

Ook toegang via de app MedGemak

De app MedGemak is een aanvulling op het patiëntenportaal MijnGezondheid.net. Vraag bij uw zorgverlener na of de app MedGemak wordt aangeboden. Met de app heeft u via uw smartphone 24/7 inzicht in uw medicatie en bestelt u deze direct online. Ook kunt u afspraken maken en berichten versturen.  Lees meer

Posted in Nieuws | Leave a comment

NHG-praktijkaccreditering

Wij zijn trots te kunnen melden dat aan huisartsenpraktijk Wildeboer & Westerhof de NHG Praktijkaccreditatie is toegekend door de NPA.

Als patiënt wilt u er zeker van zijn dat uw huisarts u de best mogelijke zorg verleent. Maar hoe weet u nu hoeveel waarde een praktijk hecht aan kwaliteit van praktijkvoering en geleverde zorg? Het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) heeft hiervoor een keurmerk ontwikkeld. Met dit keurmerk laat een huisartsenpraktijk zien dat zij kwaliteit  belangrijk vindt en dat zij blijvend en systematisch werkt aan verbetering.

Hoe komt een praktijk aan een keurmerk?

Een door NPA gekeurde praktijk voldoet aan landelijk vastgestelde normen en werkt gericht aan kwaliteitsverbetering. Om dit te kunnen vaststellen wordt de praktijk doorgelicht op het gebied van organisatie, praktijkvoering en medisch handelen. Daarnaast wordt middels een enquête de mening van patiënten over hun huisartsenpraktijk gevraagd. Op basis van bovenstaande punten wordt een NPA-rapportage gemaakt. Vervolgens worden aan de hand hiervan verbeterplannen opgesteld en uitgevoerd. Een NPA-auditor houdt jaarlijks de vinger aan de pols om na te gaan of de verbeteringen zijn uitgevoerd en of nog aan de voorwaarden wordt voldaan.

Posted in Nieuws | Leave a comment

Medische gegevens elektronisch delen? Uw toestemming is belangrijk

De landelijke regels voor het uitwisselen van gegevens van patiënten tussen apotheken en ziekenhuizen zijn veranderd. Lees hier wat er in Zoetermeer verandert en geef – wanneer u hiermee instemt – toestemming op het toestemmingsformulier.

HOE IS HET NU

De apothekers, huisartsen en ‘t LangeLand Ziekenhuis wisselen in Zoetermeer en Benthuizen gegevens uit over patienten. Daardoor is informatie over uw medicijngebruik altijd bij de hand, ook als u naar een andere Zoetermeerse wijkapotheek gaat. Ook de huisartsenpost beschikt over informatie over uw gezondheid als u daar op bezoek komt. En uw behandelend arts in ‘t Lange Land Ziekenhuis kan gemakkelijk nagaan welke medicijnen u gebruikt.

Het systeem is dus nu
: uitwisselen mag, behalve als u daartegen bezwaar gemaakt heeft bij uw eigen huisarts of apotheek.

HOE WORDT HET

Apotheken en huisartsen in Zoetermeer blijven gegevens met elkaar uitwisselen. Dat verandert niet. Maar uw behandelaars in ‘t Lange Land Ziekenhuis mogen informatie over uw medicijngebruik niet meer zomaar inzien. U moet daar vooraf toestemming voor geven. Geeft u toestemming, dan geldt deze ook voor andere ziekenhuizen en apotheken buiten Zoetermeer en Benthuizen. Zij mogen uw gegevens over medicijngebruik alleen inzien als zij u behandelen.

Het systeem wordt dus: inzage van informatie over uw medicijngebruik met het ziekenhuis mag niet, behalve als u daar vooraf toestemming voor heeft gegeven.

WAT MOET U DOEN

Bent u het ermee eens dat ‘t Lange Land Ziekenhuis inzage houdt in uw medicijngebruik, laat dit dan z.s.m. weten door dit toestemmingsformulier in te vullen (liefst voor 1 december), te ondertekenen en af te geven bij uw apotheek of bij ‘t Lange Land Ziekenhuis. U kunt ook naar de website www.ikgeeftoestemming.nl. Geeft u toestemming, dan geldt deze ook voor andere ziekenhuizen en apotheken buiten Zoetermeer en Benthuizen. Zij mogen uw gegevens over uw medicijngebruik alleen inzien als zij u behandelen.

TOESTEMMING GEVEN, REGEL HET EVEN!

U moet dus zelf actie ondernemen om in Zoetermeer uitwisseling van uw gegevens over uw medicijngebruik met ‘t Lange Land Ziekenhuis mogelijk te maken. Doet u niets, dan kunnen er problemen ontstaan vanaf 2014 als u onverwacht ziek wordt of bijvoorbeeld een ongeluk krijgt en in het ziekenhuis belandt. ‘t Lange Land Ziekenhuis krijgt dan geen inzage in uw medicijngebruik van de Zoetermeerse apotheken. Dit kan leiden tot vertraging en tot risico’s voor uw gezondheid. Het is dus in uw eigen belang om de toestemming snel te regelen, ook als u op dit moment niet ziek bent.

MEER INFORMATIE

Kijk op deze website onder ‘medische gegevens elektronisch delen’

Posted in Nieuws | Leave a comment

Huisarts in opleiding

Vanaf 1 maart 2023 is in de praktijk de heer Y. van der Leeden  als huisarts in opleiding werkzaam. Hij is een afgestudeerde arts die de vervolgopleiding tot huisarts volgt. Het betreft een 3-jarige opleiding waarvan er 2 jaren als stage in een huisartsenpraktijk worden doorgebracht. Hiervoor wordt samengewerkt met de huisartsopleiding van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

Het kan voorkomen dat consulten voor onderwijsdoeleinden op video worden opgenomen. Hiervoor wordt altijd toestemming gevraagd en u kunt dit altijd weigeren. Soms is de huisarts tijdens het consult of de visite aanwezig om direct te observeren. Ook kan een van de huisartsen tijdens het consult geraadpleegd worden.

De heer van der Leeden zal maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag aanwezig zijn.

Posted in Nieuws | Leave a comment