Herhaalrecepten

Herhaalrecepten kunt u 24 uur per dag aanvragen via de herhaalreceptenlijn of online via onderstaand formulier. Herhaalrecepten aangevraagd voor 12.00 uur liggen na twee werkdagen klaar bij de apotheek.

U kunt herhaalrecepten nu ook aanvragen via de app MedGemak of via MijnGezondheid.net. Tevens kunt u dan online afspraken maken, een (gedeelte) van uw dossier inzien, labuitslagen bekijken en online een vraag stellen.

Mogelijk biedt uw apotheek ook de herhaalservice. De herhaalservice is een gratis dienst waarbij u voor uw medicatie geen herhaalrecepten meer hoeft aan te vragen. De huisarts en de apotheek zorgen samen voor uw herhaalmedicatie. U kunt uw apotheek vragen of dit mogelijk is voor u.

Herhaalreceptenlijn:
Toets 2 in het telefoonmenu van de praktijk.
Spreek de volgende gegevens duidelijk in op het moment dat het u gevraagd wordt door de receptenlijn:

  • Uw naam
  • Uw geboortedatum
  • Welke apotheek u kiest
  • Moet het bezorgd worden?
  • Welk medicijn u wenst (met dosering en hoeveelheid)

Online Herhaalrecepten Formulier:

Vul voor de gevraagde recepten de naam in van het recept, de dosering en de gewenste hoeveelheid tabletten/capsules/zalf. Vraagt u recepten aan voor meerdere personen vul dan per persoon een formulier in. LET OP : wacht op het bericht: "uw herhaalrecept is verstuurd" na het verzenden van uw aanvraag.

* verplicht in te vullen