Nieuwe Coronavirus (COVID-19)

  • Het coronavirus (COVID-19):

Heeft u koorts en/of bent u benauwd of heeft u verkoudheidsklachten: kom NIET naar de Huisartsenpraktijk en NIET naar de Huisartsenpost, maar neem eerst telefonisch contact op!

Beste patiënt,

Vanwege de uitbraak van het coronavirus nemen wij de volgende maatregelen:

Wij vragen patiënten alleen naar de praktijk te komen indien er een afspraak gemaakt is via telefoon of mail.  Consulten zullen deels telefonisch worden gedaan.

Ook vragen we u vriendelijk een mond-neusmasker te dragen bij uw bezoek.

Alle spreekuren vinden zoveel mogelijk normaal doorgang. Er kunnen alleen geen longfuncties worden uitgevoerd.

VACCINATIES

De huisartsen hebben dit jaar de vaccinaties met AstraZeneca gegeven aan de mensen van 60 tot 65 jaar. De mogelijke boosterprikken waarover nu gepraat worden lopen niet via de huisartsen. Dit gaat uitgevoerd worden door de GGD en soms het ziekenhuis. Wij als  huisartsen hebben geen invloed op wie wordt uitgenodigd hiervoor, noch wanneer dit zal plaatsvinden.

Bijwerkingen

Alles wat een werking heeft, heeft ook een bijwerking. Veel mensen zijn na de vaccinatie een tot twee dagen niet lekker met eventueel koorts. Houdt hier rekening mee bij de afspraken die u maakt na de vaccinatie.

Heeft u vragen over het vaccin of twijfelt u over bijwerkingen/negatieve effecten:
Op thuisarts.nl staat duidelijke uitleg over de voors en tegens:
https://www.thuisarts.nl/corona/ik-denk-erover-om-prikken-tegen-corona-te-halen.
Voor uitgebreide informatie kunt ook kijken op de website van de Rijksoverheid.
Het staat u vrij om wel of niet te kiezen voor een vaccinatie.

Bloedverdunners

Omdat de prik in de spier wordt gegeven, kan er een bloeding ontstaan ter hoogte van de injectie plaats na de vaccinatie. Het is belangrijk om goed af te drukken zonder te wrijven na het prikken om een bloeduitstorting te voorkomen. De precieze instructie per middel staat op thuisarts.nl. Met name als u één van de nieuwere bloedverdunners gebruikt (DOAC zoals rivaroxaban , edoxaban , apixaban of dabigatran) is het belangrijk om dit goed te lezen.

Voor up to date informatie betreffende het nieuwe coronavirus kunt u terecht op de websites van het RIVM  en Thuisarts.nl. U kunt het RIVM ook bellen via het landelijke informatienummer: 0800 – 1351.

Ook kunt u kijken op de website van de GGD Haaglanden.

Tips over hoe u het hoofd koel houdt tijdens de Corona gebeurtenissen vindt u op de website:www.behandelhulp.nl 

This entry was posted in Huisarts, Nieuws. Bookmark the permalink.